هزینه تغییر نام کوچک و هزینه تغییر اسم شناسنامه جز دعاوی غیرمالی محسوب میشود. برای تعیین دقیق شرایط تغییر نام خانوادگی و هزینه وکیل برای تغییر نام بهتر است با مشاوران حقوقی تماس بگیرید تا از مقررات و قیمت حق الوکاله تغییر نام اطلاع حاصل نمایید.
قوانین و شرایط تغییر نام افراد حقیقی
انسان آزاد آفریده شده و بدیهی است که حق داشته باشد نامی که از طریق آن با دیگران در تماس است را خودش را انتخاب کند. اسامی همه توسط والدین انتخاب میشود در حالی که ممکن است یک فرد بزرگسال از نامی که برایش انتخاب شده (به هر دلیلی) رضایت نداشته باشد و ترجیح دهد که نام خود را تغییر دهد.
در اغلب کشورها از جمله ایران، قوانین و شرایط تغییر نام و نام خانوادگی تسهیل شده است تا این امکان برای کسانی که از نام خودشان رضایت ندارند با سهولت بیشتری امکانپذیر باشد.
بر اساس ماده 20 قانون ثبت احوال (با توجه به تبصرههای آن)، هر فردی میتواند با ارائه مدارک شناسایی به ادارات ثبتاحوال و پرداخت هزینههای مربوطه، دادخواستی مبنی بر تغییر نام و نام خانوادگی خود تسلیم نماید. در صورتی که این درخواست با قوانین و شرایط تغییر نام مغایرتی نداشته باشد، اصلاحات لازم در شناسنامه فرد ثبت خواهد شد. در صورتی که درخواست توسط اداره ثبتاحوال رد شود، فرد متقاضی میتواند موضوع را در هیئتهای حل اختلاف مربوطه مطرح نماید. در اینجا یک وکیل تغییر نام که تجربه کافی در این زمینه دارد میتواند راهگشا باشد و پرونده را با سرعت بیشتری پیش ببرد.
ثبت احوال معمولاً با درخواست هایی در بدو امر موافقت میکند که تشخیص دهد نام یا نام خانوادگی دارای الفاظی ناشایست و خارج عرف و غیرمرسوم است، اما امروزه بسیاری از درخواستهای تغییر نام صرفاً به دلایل شخصی و سلیقگی است. بنابراین نیاز به مشاوره با وکیل تغییر نام بیش از پیش احساس میشود. در چنین مواردی اداره ثبتاحوال صرفاً بر اساس رای دادگاه نسبت به تغییر نام متقاضی اقدام خواهد کرد. بنابراین در اینگونه موارد، درخواست تغییر نام باید در دادگاه صالحه طرح شود. بنابراین در مواردی که ثبت احوال با تغییر نام اشخاص حقیقی یا حقوقی مخالفت کند، با کمک وکیل تغییر اسم و طرح دعوی در دادگاه میتوان مشکل را برطرف نمود.
مدارک لازم برای تغییر اسم شناسنامه
همانگونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، در بدو امر، درخواست تغییر نام میبایست با مشورت وکیل تغییر نام و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت گردیده و به دادگاه ارسال شود. در این دادخواست، اداره ثبت اسناد کشور به عنوان خوانده پرونده مورد خطاب قرار میگیرد. در این مرحله، مدارک تشخیص هویت ضمیمه پرونده خواهد شد. به عنوان مثال، مدارکی که نشان دهد شما در کودکی و یا توسط آشنایان با نام دیگری غیر از آنچه که در شناسنامه هست شناخته میشوید (این امر یکی از شواهد و دلایلی است که میتواند تاثیر مثبتی بر رای دادگاه در موافقت با تغییر نام شما داشته باشد).
در همین دادخواست، نام جدیدی که مد نظر دارید نیز باید ذکر شود تا توسط دادگاه مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که دادگاه با این دادخواست موافقت کند، شناسنامه دیگری با این نام برای شما صادر خواهد شد.
بنابراین، منطقی است که پیش از تدوین دادخواست، حتماً با یک وکیل تغییر اسم کارآموزده که قبلاً پروندههای مشابهی را در این زمینه پیگیری نموده است مشورت کنید. تنظیم دادخواست در واقع مهمترین مرحله این فرآیند به شمار میرود و میتواند مسیر پیگیریهای آینده را مشخص کند. البته بسیاری از مراکز حقوقی که خدمات وکالت را ارائه میدهند میتوانند صفر تا صد کار را از سوی موکل خود انجام دهند و از این طریق در وقت و انرژی که موکل باید برای این کار صرف کند صرفهجویی نمایند. برای ارتباط با وکیل تغییر اسم و استفاده از خدمات حقوقی در این زمینه با ما تماس حاصل فرمایید.
برای تغییر اسم شناسنامه اینجا را کلیک کنید.